Spelenderwijs Engels leren
Als volwassenen staan we er keer op keer van versteld hoe makkelijk kinderen een vreemde taal oppakken. Dat komt omdat kinderen tussen 0 en 6 jaar het meest ontvankelijk zijn voor taal. Het lijkt ons dan ook niet meer dan logisch om de kinderen al op jonge leeftijd een vreemde taal aan te bieden. Daarom bieden wij vanaf groep 1 Engels aan.

Waarom Engels? engels
Het antwoord is simpel. Engels is een wereldtaal waarmee je je over de hele wereld verstaanbaar kunt maken. Zowel in het dagelijks leven als beroepsmatig worden we steeds vaker geconfronteerd met Engels. Het aanbieden van Engels gebeurt op een speelse manier. Daarbij kunt u denken aan het zingen van liedjes, spelen van spelletjes, opzeggen van gedichtjes en een Engelse versie van Jan Klaassen in de poppenkast.
De Engelstalige activiteiten breiden we in de middenbouw uit en vanaf groep 7 en 8 komt er ook lees- en schrijfvaardigheid bij.

 

Groove Me
We hebben gekozen voor de methode Groove MeDit is een moderne, digitale methode Engels voor het basisonderwijs. De eerste complete lesmethode Engels waarbij muziek de basis is van alle lessen. In groep 1/2 worden vrolijke kinderliedjes gebruikt die aansluiten bij het thema. Vanaf groep 3 is de muziek die gebruikt wordt ‘echte’ muziek: bekende popsongs en eigentijdse hits in hun oorspronkelijke uitvoering. In de lessen wordt het thema van het liedje gebruikt om leerlingen Engels te leren, daarbij komen alle vaardigheden aan bod. De lessen beperken zich niet tot alleen de woorden uit het liedje, maar worden uitgebreid met woorden passend bij het thema.